O pojištění III. díl – Jak nenaletět pojišťovákovi

S kým sjednat pojištění?

OBCHODNÍ ZÁSTUPCE POJIŠŤOVNY
Výhody: detailní přehled o produktech dané pojišťovny, rámcová smlouva
… je odborník, který má detailní znalost o produktech pojišťovny. V případě, že máte u jedné pojišťovny uzavřeno i další pojištění, nabídne rámcovou smlouvou, která sloučí pojistné smlouvy do jedné. Platby pojistného jsou pak velmi pohodlné. Nestará se o likvidaci pojistné události, ale stará se o Vaši pojistnou smlouvu. Informuje Vás o novinkách, které pojišťovna nabízí a zajišťuje optimalizaci smlouvy v čase.

POJIŠŤOVACÍ MAKLÉŘ
Výhody: nabídky od několika pojišťoven, poradenství, servis při likvidaci poj.události
… je na straně jedné nezávislý zprostředkovatel pojištění, který svoji činnost vykonává na základě plné moci, kterou obdrží od klienta. Na druhé straně má pojišťovací makléř smlouvy s jednotlivými pojišťovnami, jejichž produkty nabízí. Práci pro klienta vykonává bezplatně a jeho náklady jsou plně hrazeny provizí od pojišťoven, se kterými klient uzavře pojistnou smlouvu.
Činnost pojišťovacího makléře je komplex nabízených služeb. Pojišťovací makléř provádí podrobnou analýzu potřeb klienta, se znalostí produktů různých pojišťoven doporučí, která rizika by si měl klient pojistit a zajistí vypracování nabídek od několika renomovaných pojišťoven. Zajišťuje bezplatný servis při likvidaci vzniklých pojistných událostí.

E-POJIŠŤENÍ
Výhody: pohodlí, cena, rychlost
E pojištění nabízí několik nesporných výhod: on-line srovnání, porovnání různých variant pojištění podle zadaných kritérií, možnost vyřídit pojistnou smlouvu on-line, rychlost uzavření poj.smlouvy, obvykle nejnižší cena pojištění
Nevýhody: žádný další servis, žádná odpovědnost.

NA ZÁVĚR:
Každou smlouvu může klient v zákonné dvouměsíční lhůtě od sjednání zrušit bez udání důvodu. Nehrozí při tom sankce za předčasné zrušení smlouvy. Můžete také využít takzvaného posunutého počátku pojištění, což v praxi znamená, že dnes smlouvu podepíšete, ale platit začíná nejpozději za dva měsíce.

Comments are closed.